diumenge, 16 de març de 2008

Zapatero pot enterrar el nacionalisme

Seguint el comentari que he deixat en un altre bloc. Tenint en compte que la política varia en pocs mesos faig el següent anàlisi.

El PSOE ha conseguit 25 diputat per Catalunya fent una campanya relativament fluixa però molt primària (Francesc Marc Àlvaro dixit). El nacionalisme, en la seva definició més àmplia, està tocat, crec que el PSC ha aconseguit el seu sostre electoral a Catalunya en aquestes eleccions. Tot i que crec que poden baixar, també crec que si fan determinats gestos poden deixar el nacionalisme molt més decol.locat.

El nacionalisme espanyol, i el català, han tendit sempre a qüestionar i atacar les identitats dels altres i ha defensar a ultrança la seva pròpia visió del món: acció-reacció.

El nacionalisme espanyol, amb més mitjans, és més agressiu, ha demostrat ser menys efectiu. Això ens beneficia perquè com a nacionalisme són bastant cutres, com ho van ser com a jacobins. Gràcies a com en són d'inútils hem anat sobrevivint. El nacionalisme català i basc han fet els deures una mica millor.

Zapatero pot acabar, o deixar molt tocat el nacionalisme, sent més amable, i donant-ho tot, o moltes reclamacions històriques al catalanisme. És evident que Zapatero té un deute amb Catalunya electoralment, no és pot permetre el luxe de perdre 3 diputats a Barcelona per vol guanyar-ne un, que no guanyarà, a Sòria. Les reclamacions estrella són: Traspàs de rodalies, trapàs del Prat, millor finançament, no al PHN, retorn de tots els papers de Salamanca, revisió del judici a Companys, finalització de les qüestions idiomàtiques català-valencià. Què faria jo si fos Zapatero i Montilla? Ho faria tot i més. Llavors si l'enemic espanyol te "dóna" tot el que els nacionalistes catalans no han aconseguit en 30 anys, qui és més útil per Catalunya? Qui vol un país de primera i qui fa respectar Catalunya, socialment, mediambientalment i nacionalment? Qui defensa realment Catalunya mentre els nacionalistes es barallen per ser minoritaris?

Benvolgut Zapatero, si vols acabar amb el "problema catalan" dóna-ho tot.

Si vols capitalitzar tots els vots i actes: no pactis amb CiU directament, cap partit català es negarà a votar els traspàs de rodalies, i en contrapartida no cal demanar res, pacta amb BNG i CC. Emportat tot el mérit!

Vols descol.locar-nos?: fes que el PSC tingui grup parlamentari propi al congrés de diputats i deixa'ls votar en temes trivials contra les teves propostes.

Dóna'ns-ho tot, i no ens deixis participar en res. No posis ministres catalans a Foment si no castellans que ens traspassin rodalies, als catalans deixa'ls de secretaris d'Estat. Fes que Bono deixi parlar en català al congrés canviant el reglament, mostra el PSOE amable castellà. La Castella socialista estima Catalunya perquè és una part d'Espanya.

No donis als partits catalanistes ni aigua però concedeixeu-ho tot al poble català.

Així acabaràs amb el que 300 anys de mala llet no han pogut. Simplement fes el que tothom faria per acabar amb el PSOE i Espanya.

Integra Catalunya a Espanya, dilueix els seus partits polítics i hauràs guanyat.

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Gerard, tindries raó si el nacionalisme catalá fos materialista, peró no ho és, al menys molts com jo, penso que el nacionalisme no s-ha de vendra, un és nacionalista o catalanista, perqué se sent nació i no vol estar supeditat a cap poder alié, perqué ens creiem amb capacitat ciutadana de governar=nos i pendre les nostres propies decisions sobre el nostre present i el nostre futur com a nació, i aixó no ho poden donar ni els Zapateros ni el Rajoys, com cap d-ells promocionará i vetllará per la teva cultura, hisptoria i llengua. Sembla extrany que un d-ERC falli en coses tan fundamentals.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Crec que al PSC també hi ha nacionalistes.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Ja sé que no ho són tant com tu, Gerard, però menys dóna una pedra.

Anònim ha dit...

Bé, Feliuet,

Ja sabem alguna cosa més de tu. Sabem que no vas anar a l'escola durant la Segona República ni ara amb la "democràcia" de la Monarquia del 75. El teu català "meravellós" te delata... Dedueixo que devies anar a un col·legi de reliogiosos/-es que només ensenyaven castellà.
Ja queda menys, Feliu. Aviat seràs desenmascarat.

El Mossad català

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gerard, estàs preparant la teva entrada al PSC-PSOE?
No entenc massa el teu post.
De tota manera en Zapatero no farà rés de tot això que dius, perquè no li cal, facin el que facin sempre guanyen a Catalunya, perquè doncs esforçar-si?.
A Catalunya el sentiment nacional sempre perdurarà, amb menys o més força però sempre es mantindrà, va sobreviure als 40 anys de dictadura, sobreviurà al sectarisme del PSOE, malgrat governin també a Catalunya gràcies al suport incondicional de ERC.

Anònim ha dit...

Per sort a CiU no hi ha sectarisme Quim ,això ho demostren els teus comentaris tan ecumènics.

No estic preparant el salt al PSOE, només dic el que jo faria si fos Zapatero, estic convenÇut que aquesta idea ja li ha passat pe lcap a més d'un pope socialista. Quim, si ara intentés dir quina ha de ser la tàctica de CiU per acaparar el vot centrista i nacionalista me convertiria en David Madí?

Gerard

Anònim ha dit...

Feliu,

la definició que tu fas de nacionalisme només inclou a un 20 % de la població. Només cal veure els discursos de CiU i ERC per captar vot utilitarista per créixer. El 90% de discursos que han fet ERC i CiU els últims 10 anys van en la via del nacionalisme útil i materialista. Si no com entra el "primer pagar i després negociar" de CiU?

Gerard

Anònim ha dit...

Hola Blas,

és cert que al PSC hi poden haver nacionalistes, el corrent de l'Obiols segueix una linia més catalanista

Gerard

Anònim ha dit...

El del Mossad, m'ha emeocinat que em diguesis feliuet, em tanta anys ningú m'ho havia dit. Si vaig anar a un col·legi religiòs (catòlic) on nomès ensenyaven en castellà i et treien nota si parlaves en català i a més et feien escrioura glories a Franco i malparlà de l'Horda Roja (pobre opare quan o llegia). I qu´´e un escvriu com pot, crec que les llengues l'importan es el que diouen i no sin fan o no faltes d'ortografia, jo no vaig gaudir per tenir ensenyança en català, jo vaig lluitar i rebre perque gent tan poc repetuoso com tú em pugui renyar en català, ditxòs tú. Ara jo no soc dels que donar la presidencia de la generalitat a un senyor que ni parla bé ni escriu bé el català. I ja que et fas dir Mossad, ja sabràs que els jeus no els matavan ni empresonavan per parlar hebreu o Yidish, els hi fein pel fet de ser-ho. Com sempre l'enemic a casa.

Anònim ha dit...

Feliu, dius " I qu´´e un escvriu com pot, crec que les llengues l'importan es el que diouen i no sin fan o no faltes d'ortografia,"

i tot seguit critiques a Montilla perquè no parla bé el català. Tu defenses Catalunya i no escrus bé el català i no passa res, en canvi critiques a Montilla perquè parla malament el català. Els principis són principis i el que trobes malament en un altre en tu ho perdones?

Gerard

Enrique de la Torre ha dit...

Hola

Gerard, no creo que el sueño nacionalista se acabe por el hecho de la derrota, sin paliativos por cierto, de ERC o IU.

Con Rodríguez siempre tendréis esa posibilidad, y pacte o no con CIU, PNV, estoy convencido que siempre tendréis la puerta del referendo abierta. Forma parte eso mismo de la "Catalunya optimista" de la socialista Chacón y del que fue cordobés Montilla.

Anònim ha dit...

Gerard, nen, te lo aclaro en castellano. Yo no ataco a Montilla, pongo de manifiesto que los "puros" d'ERC me riñen por escribir mal en catalán, cuando els escribir es cosa de unos años de estudio en colegio, mientras que el mal catalan que habla Montilla y supongo que lo escribe peor, es por ni haberlo practicado nunca en sus relaciones, cosa que conmigo no pasa. Y encima lo "puros" d'ERC le dan la presidencia de la Generalitat, entregando el pais al PSOE, ya veràs lo que pasarà con el Estatut. Ahora si tu estás contento, por mi, ya ves ERC de 8 a 3 y peleandose y CiU mantiene sus 10 y unida. Delenda ERC.

Anònim ha dit...

Que Gerard, hara sereu trasvasistes, que direu als de l'Ebre, vigila no et fotin un sac de sal als peus. Qui s'ha vengut ara el territori, el finançament, l'aigua, els escons, com va dir el Pere Esteve (e.p.r)i el Castells a Tarragona

Anònim ha dit...

Ai, feliuet,

Doncs, t'equivoques. No té res de carinyós. Te dic feliuet perquè trobo molt carrincló el nom de Feliu. Em ve la imatge un secall d'home, alt, amb "pajarita", amb americana i pantalons a quadres, bigotet fi i barret de palla dels anys 20. Mira que hi han noms macos en català: Jordi, Joan, Jaume, Ignasi, Sebastià... I tu, va i et poses el més ridícul com a pseudònim.
Per cert, aquest odi tan bisceral i irracional cap a ERC d'on ve? Una independentista et va deixar per un altre quan eres jove o què?

El Mossad català

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gerard, entenc que puguis estar dolgut pels vostres resultats espectacularment dolents, i entenc que estiguis emprenyat perquè no heu aconseguit que CIU desaparegui del mapa, i en canvi vosaltres torneu al ostracisme del grup mixt.
Entenc també que les vostres guerres internes no us deixin veure més enllà del vostres postulats, però el que si es segur es que no faig comentaris ecumènics,tal com dius, et podran agradar o no, però no son per a rés sectaris, i podràs estar o no a favor, però mai he faltat el respecte a ningú.
Ja estic acostumat als teus comentaris un tant irònics i cínics que em sols fer, però t’asseguro que tinc arguments de sobres per defensar la nostra posició, i en canvi a vosaltres els vostres arguments s’acaben i aneu perdent recolzament popular.

Anònim ha dit...

Ah, feliuet,

Per què vas deixar ERC als anys 80? ¿Potser perquè l'Hortalà ja no compartia el nacionalisme etnicista de l'Heribert Barrera? Diga'ns-ho, sisplau. Serà bo saber que, a part de la Marta Farrussola, hi ha algun nazi més a CIU.

El Mossad català

Anònim ha dit...

Anónim, suposo que ets el Gerar, mira lo de nazi, et demani que ho retiris, ni la Ferussola ni ningú de CiU se li pot aplicar aquest nom, cosa que potser noi es pot dir d'alguns aactuals dirigents d'ERC que tenien la violencia com a doctrina (Vendrell,Renyer etc.).
Home quin suspir que lo de feliuet no es carinyos, jo no "jugo" el teu equip. Ara no està gens bé que diguis carrinclo al nom feliu, quina culpa tenensi uns pares han posat feliu al nen, o es diu de cognom, per cert que Sant Feliu es el patrò de Vilafranca i diada castellera molt important.
I posats a fer jocs amb les paraules, si tu ets nacionalista i a més t'ajuntes amb els socialistes, de la unió de les dues paraules s'en podria (podria eh!) treura "nacinalsocalista".

Anònim ha dit...

Benvolgut Feliuen (amb el teu permís he germanitzat el nom),
Sento decepcionar-te, però no sóc el Gerard (ni tampoc el Salvi, la Rosa Rosell o el Sergi...). Jo no he dit pas que CIU sigui nazi. És un partit democràtic, moderat, catalanista i que mereix tots els meus respectes. De fet, les paraules de la Marta (i teves) són més pròpies d'Unitat Nacional Catalana que de CIU.
PD: Feliuen, te diré qui sóc, quan tu diguis públicament qui ets.

El Mossad català

Anònim ha dit...

Anónim, ya veig que tendeixes a germanizar les coses, ve son tics que costen de perdre oi. No més et dirè que vaig investigar l'origen dels meus cognoms, l'un surt de la Catalunya nord cap al segle XII i l'altre semble més recent, del camp de Tarragona provinent de Majorca. No s´´e molt germanic no soc, més aviat mitat franc maitat jueu. I si a mí tampoc m'agrada que el president de la generalitat tingui nom castella i sigui andalús, però una cosa es que no m'agradi i l'altre es que no el vulgui o l'accepti com a President. De totes formes per aquests que es queixeu del meu mal català escrit, els hi preguntaria. es que vau fer-li un examen de català al Montilla??. Blas, al socialisme no hi pot haver, en puritat, nacionalistes, per principi la seva ideologia es vertical en quan a la societat, la columna de les esquerres, en canvi el nacionalisme s'exten en horitzontal a tota la societat, té un sentit horitzontal i identitari abans que dreta o esquerra, per això el nacionalisme acostuma a ser liberal.

Gerard Castells ha dit...

Hola Feliu,

jo no escric anònims al meu propi bloc, només als fòrums eròtics i en algun altre polític.

No t'agrada que l Montilla tingui un nom castellà (quin nivell de debat, Déu meu!!!) Si el Montilla enlloc de ser andalús fos de Hernani o búlgar (Hristo Stoitxkov dóna suport a CiU) hi hauria algún problema. Quin és el problema que Montilla no catalanitzi el nom o que tingui un nom castellà.

Després els que ho critiquen són els mateixos que tenen atacs onanistes quan veuen un fill de catalans emigrats a l'Argentina i al seu fill li posen Guillem o Arnau, o en alguns casos arriben a ser presidents de Costa Rica.

Critica a Montilla perqè no parla amb correcció el català, però és tan ridícul criticar-lo perquè no es canvia el nom.

Se l'hauria de canviar l'Alejandro Fernández del PP?

O el Miquel Roca per ser president d'Espanya amb el partit reformista?

Se l'hauria de canviar Bojan Krkic?

Quin nivell!!!

Quan més parlo amb tú ,més me n'adono de què ens diferencia

Anònim ha dit...

Perdoneu, però si escolteu ara en Montilla, veureu que parla molt bé el català. Es nota que l'ha estudiat i , a més, a consciència. El parla molt millor que, per exemple, l'ex alcalde de Tarragona, un senyor incapaç de corregir-se i que més d'una vegada va enorgullir-se de parlar malament (es veu que així era més populista, vull dir popular).

Ja sé que els graciosos de torn diran que no se sent parlar en Montilla, perquè és mut ... Feu el petit exercici de comparlar com parlava abans i com ho fa ara. La millora és substancial.

Anònim ha dit...

Mira Gerard, tú i altres com tú m'heu criticat per escriure malament el català, no vaig tenir la sort de qué algú m'el paguès. Et queixes del nivell, peró pensa que la polèmica l'han tret gent com tú, critican una resposta de la Ferrusola. Ara si vols nivell, parlem del nivell intelectual, politics i catalanista d'ERC. El propi Carod, Carretero i Ridao, han dit que ja està bé de fer el ridicul i el "pardillo" a Madrid.
En quan a la diferencia que ens separa, dons sí uns cents de milers de vots i una pila de parlamentaris a catalunya i a Espanya, al final el poble dona la confiança als assenyats i no als mesianistas estripats, espero que els actuals dirigents d'ERC desapareixint i les bases sapiguen redreçar al partit que havia votat fins i tot quan no estava legalitzat i estava dirigit per gent com Heribert Barrera o en Jaume Gils (Canonji).

Anònim ha dit...

Tal com ZP ha rebut als del PSC, el nacinalisme català té molta vida, inclús penso que serà més fort quan els sectors catalans del PSC vegin que els tracten pitjor que als de CiU o ERC.

Anònim ha dit...

Si fins ara els socialistes deien que, socialisme era el que feian els socialistes, ara diran que catalanisme es el que fan el socialistes. Tot per la gracieta d'ERC que ha deixat que es titulessin "Catalanistes i d'esquerres" o "catalanisme social".

Unknown ha dit...

T'estas preparant el carnet al psc? t'entenc, erc va la deriva

Anònim ha dit...

preberite celoten blog, kar dober

Anònim ha dit...

Predilection casinos? vouch on this latest [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] helmsman and horseplay online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] insinuation at http://freecasinogames2010.webs.com and adjunct the gap honest folding readies !
another creative [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] within an eyelash of is www.ttittancasino.com , pro german gamblers, flyover not affected online casino bonus.

Anònim ha dit...

You could easily be making money online in the underground world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat marketing[/URL], It's not a big surprise if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses not-so-popular or misunderstood avenues to build an income online.

Anònim ha dit...

top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]free casino games[/url] brake the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]free casino bonus[/url] autonomous no set aside hand-out at the chief [url=http://www.baywatchcasino.com/]online casinos
[/url].