dijous, 13 de desembre de 2007

La crosta nacionalista

Així és com des del PSC s'està intentant crear un debat sobre la reforma, o replantejament de què ha de ser TV3. Potser falta memòria, però vull recordar als senyors del PSC, PP i C's que TV3 neix amb una voluntat de televisió nacional, de promoció de la llengua catalana i la seva cultura, incloent la cultura i l'àmbit cultural dels Països Catalans.

El PSC no accepta que des de la Corporació no se'ls deixi del tot bé, a mi m'agradaria saber què volen dir amb això. TV3 ofereix informació, doncs si a dia d'avui generen més noticies els senyors Mas i Carod, doncs han de sortir més ells a la tele, si el senyor Montilla té més mandra a sortir a la tele, perquè no és capaç de generar informació i Carod- Rovira sí, entenc lògic que se li doni més cobertura a Carod.

El debat sobre la crosta nacionalista me recorda un altre debat que el PSC utilitzava a forma d'excusa durant els governs Pujol. EL PSC sempre parla de la Catalunya real, la Catalunya real per aquí, la Catalunya real per allà. Quan Pujol guanyava elecció darrera elecció deien que això era un accident històric. CiU s'ha pensat sempre que Catalunya era la seva Masia particular, i el PSC es creu ara que és el pati del darrera de la casa. Senyors del PSC, encara que els sembli impossible hi ha una Catalunya real, tan real com la seva i que no és socialista, tan real és la Catalunya d'Olot com la de La Cava, tan real és la de Cornellà com la de Perpinyà. Si el que volem és que tv3 deixi de ser una televisió nacional per ser una televisió amb la visió del món (és a dir Espanya) del PSC-PSOE digueu-ho clarament. El PSC, com li passa a tots els partits grans, també CiU i PP peca a vegades d'aquesta visió del món, es pensa que la seva visió del món és la real i la resta són desviacions, o errors. Gent no madura o enganyada. Com que és motl difícil d'explicar en un post que no sigui massa llarg, posaré un exemple:

Un dia parlava amb un professor/a de la meva facultat i parlavem de Catalunya, nacionalisme i esquerres, abans de continuar dir que el professor/a és l'arquetip de esquerranós/osa de saló que és socialista de saló i no mou un dit per lluitar per la igualtat. Doncs parlavem del "was and When" quan de sobte me diu: l'altre dia me ve a classe un noi marroquí i me porta a la carpeta una enganxina amb una estelada i que hi diu independència". La reflexió que li va fer a l'alumne va ser: Home, una cosa és que t'integris, però això ja és passar-se!!

Passaré per alt el nivell de la reflexió, però al personatge només li va faltar afegir: Una cosa és que t'integris, i votis PSC, i parlis català de forma folklòrica, però que t'integris tant i votis una opció nacionalista! això és passar-se!

Per sort la Catalunya real és més rica que això.

11 comentaris:

feliu ha dit...

Quan arrencarem naltros la costra espanyolista del dirigents del PSC?.

Ristol ha dit...

No se si ho recordes però ERC està al Govern de la Generalitat perquè va pactar amb aquests espanyolistes del PSC, que ho són. T'ho dic perquè a vegades els de la JERC i ERC teniu una memòria molt selectiva i oblideu certs fets passats.

Trenqueu vosaltres amb la crosta espanyolista del PSC, ja seria hora que ho féssiu!

Salutacions! ;)

Oriol Ristol
Cap Local JNC de Sabadell

JB ha dit...

Ep, Gerard,

Et comento només el punt (tan debatut per altra banda, entre tu i jo) sobre la supressió dels aranzels pel que fa a la importació de productes agrícoles del Tercer Món. Ja sé que aquí no és el lloc, però com que ve d'un escrit teu del novembre la gent ja no s'ho mirarà (sóc així d'egoista). Doncs bé, tu ja ho saps en sóc totalment contrari al que defenses. Aquí van els meus dos arguments:
El primer és de tipus electoral. La gent del Tercer Món no vota a les nostres eleccions i, en canvi, els pagesos, sí. Sé que és un argument molt cínic. Ho és, però també és cert. Els pagesos al nostre país són el 5 % de la població (estic dient una xifra a "boleo"). Per tant, són un "lobby" que qualsevol polític ha de tenir en compte. És més, tant CIU com ERC no es poden permetre el luxe de tindre totalment en contra la pagesia catalana. Seria un suïcidi. No ens enganyem. Ambdós partits on tenen la implantació de debò i indiscutible és al camp. Per tant, Gerard, ho sento, però si vols continuar fent política a Esquerra oblida't de defensar la supressió d'aranzels i d'ajuts als agricultors.
El segon argument és de tipus econòmic. Catalunya i l'estat espanyol tenen una enorme dependència econòmica del Tercer Món (només cal veure les balances d'importacions i exportacions). El gas l'importem d'Algèria, el petrol de l'OPEP i, aviat, l'aigua del Roine (França). Realment, estàs d'acord en aniquilar definitivament l'agricultura al nostre país? Perquè, no ens enganyem, amb la supressió dels aranzels i dels ajuts als pagesos s'ha acabat la pagesia catalana. ¿Realment, vols que, fins i tot, TOT el blat, TOT l'arròs, TOTES les olives, TOTS els tocinos, TOTA la fruita l'haguem d'exportar? ¡És viure completament a mercè d'altres països! Seriosament, crec que el que defenses és un suïcidi econòmic. Gerard, de les bones intencions l'infern n'és ple!

feliu ha dit...

Una costra es fa quan ja una ferida, en aquest cas la costra nacionalista tanca la ferida espanyolista.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

gerard, pasat pel meu bloc
has de recollir una cosa.

Josep (sl) ha dit...

Ep te deixo un meme al meu bloc.

El Capità Tarragona ha dit...

Bones Festes i feliç any nou!

Salutacions!

Tondo Rotondo ha dit...

L'única crosta de que s'ha de desempallegar TV3 és dels contiguts i tics regionalistes i espanyolistes que han portat a alguns intel·lectuals de titllar-la de "La SEVA": TV3, la seva.

Salut!

Josep Armengou ha dit...

Què més volen els socialistes!!!

Ja tenen TV1, TV2, 8TV, Tele Cincue, Cuatro, la Sexta, TV3 i el 33!! Què més volen???

Això ja sembla la RDA!!! Un món "sociata"!!! L'Ajuntament, la Diputació, la Generalitat, l'Estat...

Què més volen? Ser presidents de la meva comunitat de propietaris???

Jajaja

PD: Visca la socialdemocràcia sense corrupció!!!

Anònim ha dit...

yo trobo a faltar seny i collons

Avui estic emprenyat
Aquest mati he decidit anar a veure les obres de la autovia de circunbalacio de la carretera nacional 340
Que cabrons que son , s’han cargat tot, muntanyes, garrofers, cents i cents de pinars, matolls, marges de pedra seca, tot i tot es un desastre.
On trobaren la FARIGOLA, el Té de Roca , el romaní,
els CARGOLS, els Cargolins , la petita colònia d¡Esquirols que vivien als pinar
on trobarem els perdals, els Conills, les caderneres, les Sargantanes

on respirarem aire frec i pur , on passejarem on farem esport
digueu-me on es menjaren la MONA, I on anirem a buscar el dia de la farigola..............
que cabrons
desprès de tot aquest desastre amb la ma al cap i cagant-me en tot i tots i mes, dic vaig a fer una birra al serrallo amb tranquil·litat, collons he pasat per la platja del miracle i quant torno a beure aquella merda de monument patrimoni de la humanitat a la mala llet , una birra no dos, que emprenyat que estic.
Crec que la societat civil te a dir alguna cosa .
O mes no, com diu en gallec amb un parell
CADA CORAZÓN É UNHA CÉLULA REVOLUCIONARIA
Xa consumimos demasiado tempo instalándonos no mundo, prende a chispa que che fai falta e...
3, 2.1, adelane
RCM

feliu ha dit...

Per lo vist, valtros ja seu tret la costra nacional catalanista, varen rebre, en una seu a Tarragona la felicitació nadalenca (sosltici d'hivern) del "Patronato Municipal de Turismo con Presidente Sergi de los Rios". Auxí tal com sona.
Despres heu apujat el peatjes, els aparcament, l'aigua, i la ciutat bruta com mai.