dilluns, 5 de novembre de 2007

Des d'Estats Units, amb amor

Què consti que no sóc un antiamericà furibund, jo crec que hi ha moltes coses de la societat americana que hauríem d'adaptar i que els envejo. Però aquest anunci m'ha arribat al cor: No se sap mai quan poden tornar els anglesos a recuperar el que creuen que els pertany. Enjoy it!

http://www.liquidgeneration.com/Media/Videos/Viral_Videos/Stupid/The_Back_Up/

També podeu trobar més informació a la següent pàgina: http://www.the-backup.com/

Res és suficient per defensar la familia

25 comentaris:

Cesc ha dit...

Home millor que els insufribles anuncis de "¿hace dormir a sus invitados en incómodos sofás?". Jo estic a favor de la llibertat d'armes. A casa teva no vindrà la policia a defensar-te d'un maníac o un yonki que en qualsevol moment et fotarà un tret. Ja m'agradaria veure l'anunci aquí! Una bona idea la és!

Gerard Castells ha dit...

Hola,

has sentit el que diu en la última frase de l'anunci, algo així com !mantenir fora de les mans dels nens". El problema d'EUA no és si hi ha llibertat d'armes o no, si no la paranoia de violència que viuen. Al canadà tb hi ha llibertat d'armes i no sarriba a aquestes situacions. jo estic en contra que s'il.legalitzi l'alcohol, però no per això me deixa de preocupar l'alcoholisme de Rússia. A mi me preocupa la paranoia per la seguretat de determinats sectors de la societat americana, inseguretat més ficiticia que real

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Si un arma cau en mà d'un boig o d'un esquizofrènic, que el senyor ens agafi confessats. Les armes s'han de regular per la seguretat de tothom.

Esteu d'acord amb que un jutge de pau d'un ajuntament petit, sense que ningú l'hagi amenaçat ni res, dugui un arma mentre rep els ciutadans en audiència pública?

Des que estic assabentat d'això, en contes de donar registre d'entrada a l'Ajuntament faig passar els escrits pel Consell Comarcal, si bé ho hauria de posar en coneixement de la Jutgessa titular del partit i de la Junta del TSJ. I si mai s'ha de fer alguna actuació davant d'ell, anar al titular a demanar una nul·litat d'actuacions.

Hurtis ha dit...

Gerard,

Com m´estimo totes les llibertats... la de tindre armes a casa també. Si a més a més inventen aparells pràctics... doncs millor.

Quin problema hi ha amb defensar la teva familia? No veus que si passa qualsevol desgràcia ja no es pot tornar enrrere?

Si algú entra a casa teva sense permís... no crec que sigui molt amable quan et vegi.

També tenen llibertat d´armes a Suïssa; oh, i de dretes! jeje.

Cesc ha dit...

Gerard, no s'han de vincular els dos temes. EUA pot ser que sigui un país amb violència (heretat de les polítiques indulgents dels 60's, segur), però amb armes o no ho seria igual. I després de l'11-S és normal que s'hagi multipiclat la preocupació per la seguretat. De fet, gràcies a aquesta "paranòica" seguretat no s'han produït més atemptats.

Blas, la cocaïna és il·legal i som la segona potència mundial en el seu consum. ¿Vols dir que prohibir és la solució? Quan prohibeixes les armes fas que els ciutadans honrats no puguin accedir a elles i en canvi els assassins, bojos i esquizofrenics se les puguin procurar al mercat negre sense gaires complicacions.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Dus armes per anar de cacera? És un dret reglat. Aneu amb conta amb els accidents, la cacera és tan antiga com l'home i sempre s'han emprat armes.

Dus armes perquè ets un cos de seguretat? És la teva feina.

Dus armes per defensar casa teva o la teva pàtria (=Espanya) perquè uns terroristes t'han amenaçat de mort? És un deure.

Dus armes al carrer per acollonir el teu veí? Ni llibertat ni hòsties, t'estàs imposant per la força. Fas terrorisme. Hauries d'estar a presó.

Cesc ha dit...

Ostres Blas, jo alguna nit m'hauria sentit molt més segur portant un arma la veritat. Hi ha racons perillosos de nit on més val anar precavit. Això et converteix en un terrorista? M'imagino que deu haver estat una broma.

"Este año entrará en la historia. Por primera vez, una nación civilizada tiene un completo registro de armas. Nuestras calles serán más seguras, nuestra policía más eficiente y el mundo seguirá nuestro ejemplo en el futuro."
Adolf Hitler

Gerard Castells ha dit...

hola Cesc,

tens raó, a EUA no hi va ahver mai delinqüència fins el 1962, any en què es va construir la primera presó, abans de l'arribada de Kennedy no tenien ni codi penal. Per cert, una de les époques més violentes als EUA van ser els 80, mentre governava Reagan, i casualment la criminalitat va baixar a partir de l'arribada de Clinton, no redueixis la violència a polítiques permissives, hi ha un factor més important i és la cojuntura ecoòmica i la llei de l'abort que es va fer als 70.

Estàs a favor de què gent de l'MLN Basc tingui armes a casa seva, no per utilitzar en atacs terroristes si no per vés a saber quan les poden necessitar? Molts grups d'extrema dreta tenen autèntics arsenals per quan vingui l'Estat a buscar-los. També algú com a independentista podria tenir armes per quan cregués oportú utilitzar-les? (com a suposició, eh?)

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Hola Cesc, no em referia amb això. Només vull dir que les armes tenen doble fil. De la mateixa manera que pots tenir un arma per defensar-te, també la pots tenir per agredir o matar.

I, el que mai he volgut dir és que tothom que porti un arma al carrer és un terrorista. Però ja saps, cesc com se les gasten. Per això a Europa Occidental no hi ha tanta llibertat per portar-les home. Una altra cosa, que quedi clar a tots els cibernautes que el Cesc no és cap terrorista, sinó que és un home que vol defensar casa seva i li estic intentant de fer veure els contres que té el fet de dur un arma, perquè no tothom les utilitza per les finalitats legítimes que refereix i això és un perill. És a dir, imagineu-vos si l'arma cau a mans d'un terrorista o quelcom semblant.

Josep (sl) ha dit...

El ser posseidor d'un arma comporta responsabilitat, tens un estri perillós què pot arribar a matar o ferir. I no sols als agressors si no també als familiars a qui vols protegir.
Però compte que com continuin els assalts a cases i xalets jo també n'encarregaré un al final.

Canada i Israel també tenén llibertat d'armes.
Suïssa té una criminalitat molt baixa i la té d'una manera encarà més exagerada.
A Suïssa si ho vols veure d'una manera més exagerada els reservistes (<20000 soldats regulars i 330000 reservistes sobre uns 5,5 milions d'habitants)tenén a casa l'equip militar perparat, armes, munició, uniforme i tots els gadgets per respondre la crida a les armes.

Cesc ha dit...

Gerard, als EUA a finals dels 50's i començaments dels 60's la taxa de criminalitat anava en descens, era més baixa que la meitat que hi havia als anys 30. Va ser a partir dels 60's quan es va posar de moda tot allò que ja coneixem de que pobrets delinqüents són víctimes de les injustícies i les desigualtats, blablabla, llavors es buscaren penes més "justes" i ja hi vam ser.

Els terroristes si volen armes les tenen. Si un etarra dorm més tranquil amb una pistola a la tauleta de nit la tindrà hi hagi llibertat d'armes o no. La suposició de l'independentista l'hauries de matizar una mica més, la teva fina ironia sovint se m'escapa, no sóc més que un pobre noi que escriu les idees.

Blas, repeteixo. Els que volen armes per fer el mal acudeixen al mercat negre. Limitar les armes no vol dir fer-les desapareixer sinó dificultar la seva adquisició per mètodes legals. Legalitzant les armes l'únic que fas és obrir el mercat per qui vol fer el bé.

Gerard Castells ha dit...

E lque vull dir és que tu defenses tenir armes, però jo puc, amparant-me en el dret a tenir armes, tenir un arsenal per tirar-me al monte a lluitar contra els ocupants espanyols, o per assaltar l'ajuntament, no només per defensar la meva familia. A EUA pots comprar armes pesants, podria el senyor otegi tenir un bazooka a casa seva? Podem uns comanys d'ERC tenir un arsenal a l'estil Terminator per quan vinguin maldades?

Sobre la criminalitat: no vils dir que el fet que baixés la criminalitat té a veure més amb el creixement econòmic que amb les polítiques permissives. M'explico: Les presons Turques, peruanes o russes són terrorífiques, no tenen les condicions de les de la UE, i en canvi la criminalitat és altíssima, l'efecte dissuassor de les penes altes s'ha de mostrat que no és efectiva. Als EUA tenen tenen pena de mort en molts estats i la criminalitat és superior a Suïssa, o Dinamarca o Suècia, països més permissius.

Ja només t'ha faltat dir que la criminalitat va augmentar a partir que es van reconéixer drets civils als negres. És com si jo te digués que als Estats units va augmentar la criminalitat just en la época en què els Boston Celtics van començar a guanyar lligues o des de que els Beatles van publicar el primer disc.

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Gerard,

T'he deixat un "meme"

Ale pues

Cesc ha dit...

Gerard, no cal fer més vanes elucubracions sobre "què passaria si...". La idea sempre és la mateixa, ja l'hi he dit al Blas: per fer el mal les armes sempre estan a l'abast. Si t'en vas cap a la muntanya amb un mocador lligat al cap rollo revolucionari llibertador fusell en mà per assassinar ocupants espanyols doncs mira, per fer barbaritats es poden fer amb llibertat d'armes o no.

Gerard m'explico: Això de les injustícies i les desigualtats per explicar la criminalitat ja data del s.XVIII amb el llibre Investigació concernent a la justícia política. No es nou.

Als EUA entre 1961 y 1974 la taxa d'homicidis es van duplicar. EUA, Austràlia, Anglaterra, països tots on mentre les taxes d'empresonament descendien les de criminalitat augmentaves.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Hola Cesc i Gerard,

Només aclarir una cosa, si tenim llibertat d'armes, ens podrem defensar, però tindríem els jutjats plens ja no només de terroristes, sinó d'homicidis imprudents, de robatoris amb violència o amb intimidació, de lesions, etc etc.

Si qui vol fer mal ja ho té fàcil, ni t'imagines com ho tindrà ara. Tenim un dissident, fa nosa, me'l trec del mig. Has pensat a les disputes veïnals? Cesc, insisteixo, no tothom té la mateixa base sòcio cultural ni té els mateixos principis que nosaltres.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Afegeixo.

Si portem armes a casa, hem de pensar també que amb la de casos de violència domèstica que hi ha, multiplicaríem per 10 el número de víctimes de violència familiar.

feliu ha dit...

Només un suggeriment i si tinguesim dreta armes que no matessin ?.

Cesc ha dit...

Blas, tot el que dius no passa ni a Canadà ni a Suïssa ni a Finlàndia (des de dimecres).

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Si generalitzem no encertarem pas.

Si una persona està amenaçada, potser es podria fer una excepció.

El problema és que a Espanya som de sang calenta. Als EEUU i al Canadà em penso que en proporció no hi ha tanta població així. Aquí hi ha conflicte de civilitzacions. Tenim molta població musulmana que està pensant en la yihad... M'estimo més que duguin pedres que no pas kalashnikovs.

Cesc ha dit...

Blas tornem a estar en la mateix. Els yihadistes no s'armaran en una armeria sinó amb Al Qaeda.

Gerard, passat pel meu bloc. T'espera una cosa per tu.

Oriol ha dit...

passa pel meu bloc!

Josep (sl) ha dit...

Jo estic per la llibertat d'armes després de la reflexió.

catalunya.ffw ha dit...

Gerard,

A l'Olla de Grills s'ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

T'hi apuntes?

Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Anònim ha dit...

pk no enllaces a la penya? no vols ningu enllaçat?

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

Crònica des d'El Caire, Egipte! Passa't pel bloc. Una abraçada catalana