dimecres, 21 de novembre de 2007

de la ignorancia i la indiferencia

He estat uns dies desconnectat per motius acadèmics. primer unes reflexions dels últims dies i després un meme que tinc pendent:

1. Curiós debat el que s'ha mantingut a la blocesfera entre chavistes i joancarlistes sobre qui tenia raó i qui no. Sincerament, en aquest cas els dos van estar pèssims, oblidant que són caps d'estat i s'han de comportar, el rei va fer el ridícul perjudicant els interessos econòmics de l'Estat i Chávez va estar lamentable sense callar. L'únic que va estar a l'alçada va ser Zapatero i ha estat el més criticat. Recordem que Chávez ha dit de Bush que fa olor a sofre i li diu sempre de tot i EUA continua fent negocis amb Veneçuela, i molts bons negocis!

2. Lamentable el neocolonialisme europeu d'algunes ONG que actuen a Àfrica imposant-los els nostres valors. Segrestant nens per salvar-los: Centenars d'ONGs treballen a Àfrica i el continent segueix sense aixecar cap...que s'ho facin mirar, quina part hi ha de treball de debò i quina part són vacances solidàries?. Molta gent fa una gran feina al territori però no es veu enlloc, els herois anòmis com sempre són els més efectius. Quan l'OMC instarà a que es treguin els aranzels perquè Àfrica pugui sortir de la misèria?

3. Penós el paper del PSC i molt tèbia i messella la resposta de la resta de partits amb el caos de Renfe. Us imagineu si la crisi s'hagués fet durant un govern del PP?

3.1 Preocupant la supeditació de la política catalana als interessos dels partits espanyols i més concretament del PSOE. A Catalunya se'ns rifaran sempre: el PP mai serà una partit gran a Catalunya i el PSOE hi té una parceleta de vots, qui és preocuparà dels resultats a Catalunya? un no guanya mai i l'altra hi té un regne taifa. Si els partits nacionalistes no treballen plegats més seriosament això és can pixa. O això o un PP més fort, però mentrestant perquè s'han de preocupar els socialistes?

4. Preocupant la situació de l'educació a Catalunya: alguns models pedagògics han estat nefastos per les classes populars. El que les classes populars necessitem és bàsicament poder competir en igualtats de condicions, en la mesura del que sigui possible, amb les classes acomodades, i això només s'aconsegueix sent més exigents. La classe obrera no es pot permetre el luxe que els seus fills es dediquin a jugar al parxís a classe. L'escola pública necessita més recursos i que els mestres que són ineptes se'ls pugui separar de l'ensenyament. Els erros dels metges estan al cementiri. Els errors de pedagogs i professors estan a un fast food.

5. Excitant la situació i vida interna d'ERC els últims temps, molt de debat i molta participació de la militància, per fi hi torna a haver discussió d'idees.

6. Desconcertant el discurs de l'Artur Mas sobre la refundació del catalanisme. tot i que apunta moviments dins CDC, no s'ha atrevit a dir res i per no dir-ho tot ha acabat dient el mateix que sempre, però un primer pas interessant per un possible govern més endavant.

7. Previsible el paper que ha pres l'Alejandro Fernández a l'Ajuntament de Tarragona, esdevenint l'autèntic cap de l'oposicó, amb un CiU que encara no sap on va i criticant-ho tot.

8. Esperpèntic el paper del jutge de l'audiència Nacional amb la declaració en català dels joves acusats de cremar fotos del rei espanyol. Ignora que l'Audiència nacional es un òrgan amb jurisdicció a tot l'Estat i no és un jutjat de 1a instància, per tant hom pot fer la declaració amb qualssevol de les llengües oficials. Això me recorda l'acudit de: saps quin és el colmo de la ignorància i la indiferència i l'altre li contesta: ni ho sé ni m'importa

16 comentaris:

Quim Amorós ha dit...

Interessant el repàs que fas de la política catalana. Estic d'acord en això que dius "Preocupant la supeditació de la política catalana als interessos dels partits espanyols i més concretament del PSOE". però no cal que et recordi que el President de la Generalitat, membre de l'executiva federal del PSOE Sr Montilla, el va fer president ERC.
Dius que a ERC per fí torna a haver debat de les idees. I en canvi dius que va ser decepcionant la conferència d'en Mas, doncs mira penso tot el contrari que tu. A ERC sembla que hi ha lluites internes importants, i en Mas va fer un discurs seré, tranquil i entenedor, on ha obert la porta de la refundació del catalanisme a tothom que vulgui entrar, però clar a la resta de partits polítics els hi pertoca criticar-ho, no sigui que els hi prengui vots.!!!.

joan , ciutadà ha dit...

Es el comentari que he llegit amb més encerts per centimetre quadrat.
Espero el proxim.

catalunya.ffw ha dit...

Gerard,

50 raons per anar a la manifestació de l’1D.

http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/11/50-raons-per-anar-la-manifestaci-de-l1d.html

Aquest dissabte 1 de desembre a les 17:00 tots a Plaça Catalunya!

Fins aviat,
Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

feliu ha dit...

Gerard, el que et passa es que els actuals dirigents d'ERC no saben on van (o sí) han perdut tota credibilitat, nomès s'aguanten pel sou (ni per la cadira) m'ofenen les declaracions del Carod cap al Montilla i al socialisme, com es posible que un partit dit independentiste aguanti a un govern germà del responsable del desgavell d'infraestructures dels imcumpliments del Estatut ( ay si arriba a ser el de 30-S) i el regateix de més de 1.500 milions en els pressupostos, ningú d'ERC aixeca la veu, ningú protesta, ningú es planta. CDC i Artur Mas si.
Cas de que ens tombin l'estatut, o es convoca referendum o es fa un govern de concentració amb el compromís de defensar aquí i a Madrid al mateix i no tenir que sentir com Montilla deia: heu vist mai un partit al govern (psc+psoe) recursar un ministre del govern. Més clar no podia ser.

Hurtis ha dit...

Gerard,

El teu anàlisi és molt acertat: si allò de Renfe pasa amb el PP... els carrers plens demanant dimissions, que caigui el govern, etc. Aquest passat cap de setmana ho he comprovat personalment; més de 3 hores Bcn-Tarragona.

Que tingueu debat d´idees a ERC, doncs... enhorabona, de veritat, sempre és bó.

Que l´Alejandro és cap de l´oposició... es veu cada día i me´n alegro ja que val molt.

ZP no va estar malament, el Rei bé i el dictador veneçolà... fascista com sempre.

Doncs això, continua amb aquestes anàlisis que no tots els esquerrans s´atreveixen a dir, i menys a escriure. Ànims!

PS. Bé per demanar que treguin els aranzels a l´Àfrica. Visca la Globalització! Ah, i la meritocràcia a la pública el millor que lo pot passar a les families amb menys diners. Sense dubte.

Gerard Castells ha dit...

Hola quim,

quina mania en què el catalanisme s'ha de refundar, ja està fundat irefundat i postfundat. Jo crec que el catalanisme està mort, és una idea caduca, el catalanisme històric té dos fonaments: modernitzar Espanya i aconseguir més quotes de poder nacional. Les dues coses ja estan acabades dins de l'Estat. El catalanisme només té dues opcions:

1. gestionar l'Estatut, el millor que podrem tenir mai (no pq sigui el millor, si no pq no ens en "donaran" cap més).
2. Començar el camí cap a una secessió real.

Critico a Mas pq no va aportar res de nou al catalanisme, el que diu ja ha estat reescrit 1000 cops. Fa una confe`renica demanant el dret a decidir i després diu que no és independentista, això és jugar a la puta i la ramoneta, jo diria que una mica tuf d'electoralisme hi ha.

És cert que hi ha un pacte ERC-PSC-ICV a la Generalitat, però la supeditació als interessos del psoe és general, i hi incloc al CiU, ERC i ICV que per acció o omssió ho consenteixen, ja sé que mai m'ho reconeixeràs.

No entenc la mania de voler convertir a ERC o CiU en la casa gran de res, la independència no la construirà ERC o CiU soles, necessitem a ICV, CUP, i els sectors sobiranistes de PSC i Unió.

Sincerament, no és perquè Mas sigui de CiU, però m'esperava alguna cosa més del discurs, sense acritud

Gràcies per destacar una autocritica que en l'àmbit nacional mai he sentit per part teva en referència a CiU

Gerard Castells ha dit...

Joan, ciutadà,

gràcies pel comentari, Napoleó sempre deia "davant un insult tots ens podem defensar, davant una afalac estem completament indefensos"

Gerard Castells ha dit...

Hola feliu,

vaja suposo que la gent d'ERC només està per les cadires pq hem pactat amb el PSC, si haguessim pactat amb vosaltres amb les mateixes quotes de poder seriem uns patriotes. Jo sempre he pensat que la gent de CiU ens veieu als d'ERC com els germanets pròdigs, els pobres de la familia nacionalista, unes JNC no madurades, que vosaltres podrieu pactar amb qui volguessiu idesprés treient la bandera estelada que tenieu amagada al calaix vindríem messells a salvar la pàtria (lease CiU), doncs resulta que no, que ERC (de forma equivocada o encertada) té opinió pròpia i no va succeir. Recordo que el primer Tinell tenia el suport de la majoria de la militància d'ERC, i el segon pacte té una bona part de la militància a favor (amb matitzos). Ser crítics amb el tripartit no vol dir venir als braços de CiU i esquinçar-nos les vestidures i en una catarsi col.lectiva fer Mas president. Es pensaven que Carretero estava a favor de CiU i per això determinada premsa li va donar cancha i espais, però resulta que Carretero o Uriel, tot i ser crítics no donen coba a CiU i això desconcerta a Mas. Jo puc ser crític en algunes coses, però la meva fidelitat al projecte d'ERC independentista i d'esquerres, a dia d'avui és forta. CiU no es declara independentista, per tant no debem res a ningú, només als nostres votants i al país.

Gerard Castells ha dit...

hola hurtis

sembla mentida que puguem estar d'acord en algunes coses. Crec que l'únic camí per l'emancipació de les classes populars passa per assegurar que els fills dels obrers siguin competitius i accedeixin en igualtats de condicions i competitivament a la universitat o al mercat laboral en igualtats de condicions per competir amb els fills de classes acomodades. No parlo dels alumnes amb necessitats especials o dificultats d'aprenentatge, això és un altre món.

continuo pensant que el rei va estar penós: va fer tot el que a un nen petit li prohibeixes fer: assenyalart amb el dit, interrompre, i marxar de forma maleducada. Chávez va estar nefast.

Una curiositat: el rei va marxar quan Noriega criticava el paper del rei i Unión Fenosa en el lamentable estat de l'elèctrica a nicaragua, que va comprar per 120 milions d'euros. També li van criticar la seva "negociació amb les papereres a Argentina i Uruguai....Per què ningú no qüestiona el paper del rei a sudamerica? Perquè no es veu que darrera moltes critiques a Noriega ( a qui no defenso) o Evo Morales o Chávez hi ha interesos econòmics dels mateixos diaris que els critiquen: grupo Prisa, endesa i santader i Telefonica? Parlem d'axiò també Hurtis i no ens quedem amb l'anecdota. Un tonto mira el dit quan li senyalen la lluna (no ho dic per tu, ho dic pels "periodistes")

feliu ha dit...

Gerard, es a dir heu preferit donar suport al Montilla, un baró del psoez, partit que es responsable del desgavell de cercanies, de la defient inversió a Catalunya, desde Felipe Gonzalez fins a ZP i ara de l'imcumpliment del estatut per més de 1.500 milions d'euros, bé ja s'ho fareu.
Com ahir no vas venir a la conferecia del Gasòliba te explicarè una anecdota que va dir. El Conseller Huguet va anar a veura al Gasòliba i li va dir que com a ells (erc) el govern no els hi acceptava cap esmena als pressupostos i als de CiU sí, li varen demanar que CiU defensés una esmena de 90 milions. QUE ES VA GUANYAR.
Aixó perqué continueu donan suport als socilistes.

Gerard Castells ha dit...

Bé, l'anecdota no és contrastable, però com a anécdota està bé, però del que dius se'n despren que vosaltres si que podeu pactar amb el PSOE, oi? Per altra banda tan ERC com CiU hem pactat amb el PSOE i ens ha fotut als dos.

A vosaltres us va enganyar amb l'Estatut (Artur MAs dixit), els dos hem donat suport a presupostos generals que no s'han complert, els dos tenim el problema de promeses incomplertes, nosaltres des del govern i vosaltres des de l'oposició hem pactat coses amb ZP que se l'hann passat pel folre.

mira Feliu, ens podem passar el dia dient quin dels dos partits és més cornut o deixar de fer el ridícul. Però el dia 10 de març els dos ens fotrem d'òsties per pactar amb ZP i ell la mar de content, quan més ràpid vulguem aconseguir un pacte per sortir a la foto amb ZP, menys coses aconseguirem per Catalunya. És el dilema del presoner

Braulio ha dit...

Estigueu atents perquè donaré guerra properament...

feliu ha dit...

Gerard la diferencia es que CiU pacta per aconseguir alguna cosa per Catalunya (peix al cova) i valtros pacteu per no res, (sous per germans i dones).
Si vinguès el cas de que ZP o PP necesitesin els diputats de CiU feriem com han fet els del PNV, agafar-los pel escroto i fer-los xuilar. Mas ha dit prou i anem per feina.

Quim Amorós ha dit...

Gerard, no sé si has sentit per part meva autocrítica de CIU, però t’asseguro que la he fet. Això vol dir que al meu bloc no hi entres massa, perquè n'hi han varis escrits on faig autocrítica de les coses que a CIU no hem fet bé, tant a nivell de Tarragona com a nivell nacional.
Però enfì, es veu que només fas autocrítica tu.
Lo del pacte amb el PSOE , aquest 4 anys que li heu donat suport ha estat a canvi de rés per a Catalunya, doncs no hem millorat en finançament, no hem millorat en infrastructures, no en millorat en consciència nacional, ni en sobirania.
Estem igual que fa 4 anys, quant CIU va deixar el govern.
El pacte ERC-PSOE ha estat un xec en blanc, quant CIU pactava amb el PSOE o amb el PP, es traduïa en més finançament, més competències, més mossos d'esquadra, la gestió dels ports, etc. etc. estil al que fa el PNB, que li ha tret a ZP el que ha volgut i més.
I la refundació del catalanisme, potser a tu no t’agradarà, però L’Artur Mas, líder del partit amb més vots i diputats del parlament de Catalunya, està prou legitimat per fer les reflexions que cregui oportunes, i convidar a tothom que si vulgui apuntar, perquè aquest projecte segueix estant obert a tothom, i queda clar que Catalunya tindrà el dret a decidir.
El dret a decidir el que vulgui ser, el que els catalans vulguin que sigui Catalunya, decidir si avancem juntament amb Espanya, o avancem com a nació lliure i independent.

feliu ha dit...

Sí, sí, Gerard, però el teu cap en Sergi de los Rios, ha fet una nadala, tote ella escrita en Castellà, a més de la felicitació la signa com a "Presidente del Patronato Municipal de Turismo de Tarragona", bochornós.

Gerard Castells ha dit...

Hola Feliu,

desconec el tema, però ja ho preguntaré