dilluns, 8 d’octubre de 2007

Diada de les agressions

No sé si ho haureu notat, però primerament demanar disculpes per tenir el bloc desactualitzat tants dies.

Ara que ha passat un mes des de la Diada Nacional, vull fer unes valoracions. La Razón, l'únic còmic a Espanya que surt diàriament, titulava a la seva portada com "La Diada de las agresiones" el seu resum-valoració de la Diada a Catalunya. Com a bons periodistes, els companys de La Razón han agafat l'anécdota i l'han pujat a la categira de notícia. Evidentment que hi van haver agresions i insults, però me pregunto si mereixen, si la Diada en general, mereix un titular com aquest. Tot això m'ha fet pensar en les agressions que patim els militants d'ERC i els seus locals des de fa anys.

- El mateix dia de la Diada, un militant de JERC-Tarragona va ser agredit mentre esperava l'autobús per anar a veure el Nàstic a Palamós perquè portava una estelada. Els elements espanyolistes que el van agredir portaven una bandera espanyola i li van robar l'estelada.

- El mateix dia de l'atemptat de l'11-M a Madrid, durant les hores que a l'Estat ens pensàvem que havia estat ETA, i no Al-Qaeda, qui havia posat les bombes (això a la BBC ja ho deien a les 12), totes les seus dels Països Catalans d'ERC estaven vigilades per la policia per por a agressions i ràtzies ultres.

- La seu d'ERC, fa anys, va intentar ser atacada en alguna ocasió.

-Al País Valencià, les seus d'ERPV i els Casals Jaume I són continuament atacades, destrossades i els seus militants vexats i golpejats per elements espanyolistes.

- Alguna vegada m'he sentit insultat per persones que no compartien les meves idees perquè portava una samarreta reivindicativa o una estelada.

La llista d'agresions i vexacions és inacabable. El problema que potser tenim és que no tenim premsa afí. El que és cert, però, és que quan és produeix alguna agressió al PP o PSOE tots hi hem de córrer a condemnar-ho, només faltaria: ho condemno ara i quan calgui. Però quan sóm ERC, o fins i tot ICV, qui patim les agressions es corre un vel als mitjans com si no hagués passat res.

Us imagineu que hagués passat si l'11-M l'hagués fet ETA i s'haguessin atacat seus d'ERC?. Us imagineu si algun sonat hagues atacat laa seu d'ICV a Tarragona o al Balart pel que va dir de la mesquita? Els mateixos que havien provocat i incitat amb les seves declaracions l'agressió, la condemnarien.

Les agressions es produeixen a totes les parts, però potser és que algunes mereixen més la pena de reproduir-se als mitjans d'ordre com la Razón, i a vegades, la Vanguardia o el País.

Per finalitzar, agraeixo que es condemnin els fets, però sincerament, de condemnes no viu l'home, preferiria que no es produissin, per cap de les bandes.

9 comentaris:

Gerard Castells ha dit...

Abans que se m'acusi de res. Acabo de veure als blocs i diaris el que va succeir ahir. El post l'he penjat a les 9.30 i encara estava a casa. El post no és una resposta al que succeí al Fortí. Acte que lamento i condemno, eh?

Gerard Castells ha dit...

M'autocorregeixo un altre cop. Això va ser dissabte...he estat to el cap de setmana treballant i no m'he enterat de res ;-) Estic més a la parra del que és habitual

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Doncs les agressions, la hostia limpia... Es otra manera más eficaz de hacer política.

La política de los disturbios, la porra y la pelota de goma. Vaya mierda democracia, tu, así vamos...

feliu ha dit...

Doncs mira que l'amic Sergi, quasi a justificat els actes, inclus a dir que els compren. Vaja, crec que a uns energumens així no s'els hi ha de donar cap raó o justificació.

Quim Amorós ha dit...

gerard felicitats pel teu carrec al executiu D?ERC.

Anònim ha dit...

Hola quim,

gràcies, però ara toca treballar més

Gerard

Javier ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Javier ha dit...

Gerard,

M´acabo d´enterar de la noticia i només et puc dir... congratulations, of course.

Espero que es noti el teu savoir-faire i el teu to al partit, sobre tot a les JERC, perquè... teniu cada militant...

Ànims, j.

Gerard Castells ha dit...

Hola javier,

Gràcies. Ja me diràs quin javier és.