dimecres, 24 d’octubre de 2007

De racisme i altres coses

Ja sé que l'anécdota que explicaré ara és molt antiga, però co mque es veu que ara és el tema de moda, fins que passi de moda, i en sigui un altre (bullyng, dones maltractades) Els temes passen però els problemes continuen, però la indignació ha d'anar acompanyada d'un fet de moda.

Deu fer u nany i mig vaig viure la següent situació:

Estava esperant el tren per tornar a Tarragona a l'estació de Gràcia de Barcelona, mentre ma mare comprava unes revistes jo estava esperant-me per on hi ha les barreres per entrar. Llavors sento com un dels vigilants comença a escridassar a una dona, me giro i veig que és una dona magribí amb un nen de dos anys als braços. El vigilant, de la companyia de vigilància li comença a dir "mora de mierda", "anda y cállate" i la dona se li torna, amb això una altra dona magribí surt en la seva defensa i apareix un altre vigilant que li demana els papers, el primer vigilant li diu "Ésta que va a tener papeles, ni ná!" "i l'altre "qué se vaya a su país, hombre". Amb tot això, les dones marxen. Ma mare torna i me pregunta què passa. Jo li dic fent gestos eloqüents que el tio s'ha tornat boig i que és un impresentable. El primer home me veu i se'm acosta i me pregunta xulescament (ho faré com un diàleg):

Vigilant 1 (V1): Perdone caballero, tiene usted algún problema?
Gerard (G): Pues sí, mi problema es usted y su actitud.
V1: Pero tu qué te has creído! Tu n osabes lo que me ha dicho.
G: Me da igual lo que le ha dicho, usted represnta el orden aquí y su trabajo es mantener el orden y no perderlo
V1: Pero se ha cagao en España!
G: Pero en su placa pone VIGILANTE DE SEGURIDAD ( i li senyalo i toco la placa)
V1: Usted a mi no me toque! quién se ha creido que es
(arriba el company, vigilant 2: V2)
V2: pero tu que problema tienes chaval, si tanto te gustan los moros haces una ONG o te los llevas a tu casa.
G: yo no he dicho que me gusten los moros, pero usted no le puede hablar así a una mujer que va con un niño pequeño.
V2: Si no eres abogado que te callas, porque si no no puedes poner una denuncia.
G: Pues sí que soy abogado, y aunque no lo sea eso que dice no es verdad
V1: Pues identificate
G: yo no me tengo que identificar delante de usted y no estoy colegiado ( ni era llicenciat, és clar)
V2: Esto es suplantación de personalidad y vamos a llamar a los mossos para que te detengan!
G: Oigan ésto no es suplantación de personalidad porque yo no ejerzo.

Amb tot això mentre parlo me miro les butxaques i no portava el DNI, perquè mai el portava a sobre, i penso que si vénen els mossos i els denuncio se'm pot muntar un pollo que ni a les 10 de la nit hauré acabat, així que els hi dic: miren señores yo em voy, i mentre m'interpel.len vaig marxant.

Quan vaig arribar a casa vaig enviar un correu-e a Renfe dient què havia passat i me van dir que això era competència d'ADIF, i a Adif me van dir que en prenien nota i prendrien les mesures oportunes. D'això fa mes de dos anys i encara espero que me diguin alguna cosa

8 comentaris:

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Hauries d'haver posat la denúncia per tal de tallar-los la cresta en contes de mariconades de reclamacions a RENFE.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Un guarda de seguretat no és un policia, ni és ningú per demanar papers a ningú ni molt menys per a increpar-te a tu.

Gerard Castells ha dit...

Deixeu-me que faci un pronòstic. Tot això del la noia agredida per l'impresentable aquest acabarà malament. El noi va demanant que li paguin 2.000 euros per explicar la seva versió, els sudamericans de les bandes es volen venjar d'ell, si passa una desgràcia i el maten tots els mateixos que ara en fan carnassa d'una cosa judidicial es posaran les mans al cap i ho criticaran, voldran apagar un foc que ells mateixos han provocat, però en continuaran parlant per vendre diaris. Si comença un conflicte étnic com a Terrassa fa un temps tots ens posarem la mà al cap. Us penseu que tots els peridoistes que s'han dedicat a informar del fet els últims dies ho fan per amor a la humanitat o per vendre diaris? Si l'àvia d'aquest noi l'ha d'enterrar o li cremen el pis, diran la notica per concienciar-nos o per vendre més diaris? Si després d'això la cosa se'n va de mare qui ho pararà?, però qui ha anat posant gasolina? Noto molta falta de responsabilitat en els periodistes aquests dies, sensacionalisme barat, antiracisme de saló.

Gerard Castells ha dit...

Hola Blas,

ja sé que hauria d'ahever posat la denúncia, però marxava a Granada en dos dies i el dia dels autos no portava el DNI i no volia perdre més temps

Alejandro Caballero Madrid ha dit...

La verdad que si, hay mucho gorila suelto... habría que enviarlos a la selva... je,je

Estuviste de fabula Gerard... je,je, no hay nada que les joda más a los seguratas que el que los dejen mal, sobretodo con tema de leyes... ja,ja

Blas, una cosa, yo creo que un guarda de seguridad depende donde este trabajando si que puede solicitarte el DNI, otra cosa es que no se lo quieras enseñar, y si estas en un edificio o instalación te echen o te acompañen a la salida.... sobre todo con tema de control de entradas, etc... vamos creo yo... ¿si alguien tiene por hay alguna ley o reglamento que lo aclare?

Hurtis ha dit...

Gerard,

Rucs hi ha a tot arreu. El millor -que no per això més efectiu- és denunciar. També he de dir que m´hauria agradat sentir que li deia la suposada mora al home de seguretat; no pas per justificar aquesta actitud propera a un gos, sino per partir de la situació real sencera; però... tot no pot ser.

Jo crec que el problema de la immigració magrebí és real i tampoc es pot amagar sota anècdotes personals; només un s´ha de passejar per Reus... i gaudir de l´espectacle. A partir de la facultat de Medicina cap abaix... li diuen morolandia, i està justificat. Jo no m´estimo Eurabia, m´agrada més Europa.

Gerard Castells ha dit...

hola hurtis,

una cosa és la immigració i les seves problemàtiques, però en aquest cas a part de racisme hi havia masclisme

Jose Martín ha dit...

Als Ferrocarrils de la Generalitat, per la tarda-nit, hi ha segurates als trens. És clar, si són com aquestos que descrius, millor que no hi fossin.

Lluitar contra la injustícia és tasca de tots.