dilluns, 10 de setembre de 2007

A buenas horas mangas verdes


L'expresident Pujol s'ha manifestat a favor d'un nou "tancament de caixes" si la situació d'ofec enconòmic i la manca d'inversions contiua. Un altre expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, s'hi ha sumat....doncs després de sentir les declaracions de Pujol vaig pensar que ja era hora que ho digués, i que algú amb "autoritas" moral digués les coses clares. Però després d'una lleu trempera patriòtica me va venir al cap: A buenas horas mangas verdes. Entre Pujol i Maragall sumen 25 anys de presidents de la Generalitat, 25 anys de dèficit fiscal i no han mogut mai un dit. Pujol sempre contestava amb un "això no toca" que de tant repetir va perdre el sentit i la gràcia i va passar a resumir el que van ser els últims anys del pujolisme. Maragall també va ser President de la Generalitat, i tot i que més valent, estatutàriament, que Pujol, el podem definir com un visionari amb massa tralarí tralarà. Ara que no ocupen cap poder s'erigeixen com a "paters" de la pàtria i clamen al cel i celebren un tancament de caixes? Ara? què van fer en 25 anys? per què no ho van dir abans? Quan tenien poder, ara que són reliquies de la Història, ara ens diuen que hem de ser valents. Vaja, no hi havia expoli fiscal mentre governaven? què ha canviat? Si no sabien que hi havia expoli i no van demanar mesures contudents, són uns ignorants, i si ho toleraven sabent-ho són uns mentiders. ara no s'hi val, ara que estan al calaix de la Història no és cap acte de valentia el que han dit. Per això els dic....A BUENAS HORAS MANGAS VERDES!

23 comentaris:

Quim Amorós ha dit...

Gerard:
Dels 23 anys de Pujol, vosaltres vau ser participes de manera activa en 4 anys al formar part del govern, i després de manera explicita en 8 anys més donant suport als governs de CIU. Per tant 12 anys.
I d’en Maragall cal que et recordi qui el va fer president i quin partits formaven part i formen encara part dels governs tripartits?.
Potser en lo que els hi retreus en Pujol i Maragall alguna mena de responsabilitat ERC també tenia no? O sigui que això de a buenas horas mangas verdes , jo afegiria per a vosaltres “ Aplicate el cuento”

Gerard Castells ha dit...

Hola Quim, el que jo me vinc a referir és que ells han estat presidents de Catalunya i mai van reclamar res tan radical com un tancament de caixes, ara ja no tenen capacitat de decisió i es posicionen més radicalment, jo dic que ara és molt fàcil dir-ho, però això ho haguessin hagut de dir abans o fer abans, ara ja no tenen poder, ara no serveix per a res, és un brindis al sol. També criticaré en Carod si fa el mateix quan surt del govern i ens dóna lliçons del que hem de fer i ell al govern no ho va fer. Entenc que una cosa és governar i l'altra és estar a l'oposició, i és molt més fàcil criticar estant a l'opició, no dic que pujol i maragall havien de proclamar l'estat català. Però ara no trobo just que ells diguin què hauríem de fer, quan ells no van tenir valor per plantejar, no ja un tancament de caixes, si no alguna cosa tan radical com la publicació de les balances fiscals (cosa que nosaltres tampoc hem aconseguit).

Que consti que un tancament de caixes no ho trobo tan radical. Però com podem demanar un tancament de caixes si no aconseguim ni que ens publiquin les balances.

Quim Amorós ha dit...

he entès perfectament el teu plantejament Gerard, però esteu de veritat al govern o sou mers comparses?.
No veig jo cap decisió important pels interessos de Catalunya per part D’ERC, però ja et dic que puc estar equivocat i si que ho esteu fent. No sé.

turbo (... i què?) ha dit...

Tanqueu caixes, però administreu bé. En què penseu invertir la nostra caixa?

Gerard Castells ha dit...

Hola turbo (...i què'),

el tancament de caixes es pot fer d'una altra manera. Hom pot fer la declaració de renda o IVA i enlloc d'ingressar els diners a l'Estat, els pots ingressar a la Generalitat, després la Generalitat es pot negar a donar els diners a l'Estat. Com es pensen invertir els diners? No en tinc ni idea! Necessitaria ser conseller d'economia, o ministre, de Catalunya per saber-ho, però una primera cosa que es podria fer és invertir en habitatge de protetció oficial, o en beques per estudis, o en ajudar el 17% de la població de Catalunya que viu sota el llindar de la pobresa. no sé, primier hauríem de saber de quants diners dispondrem

Gerard Castells ha dit...

Fins i tot amb més diners podríem baixar els impostos...i això sí que és liberal, oi?

turbo ha dit...

Això no és lliberal només. Això, si es fa seriosament i procurem habitatge en condicions per tots els joves és una passada!!

Àlex ha dit...

I que està fent ERC ara que té responsabilitats i està al govern?

Gerard Castells ha dit...

Ostres, àlex, torne-m'hi amb el "i tú més!" No podré criticar cap actuació de cap líder polític que no sigui d'ERC? quan ho critiqui me direu sempre "i valtros què esteu fent?" A veure jo critico no que ho diguin o ho deixin de dir, sino que ho diguin ara que no tenen poder per decidir res de res.

Per cert Àlex, me dones permís per parlar de coses que no me semblin bé, sense fuetejar abns a ERC?

Que consti que critico a Maragall i Pujol per una cosa molt concreta, en cap moment parlo de sigles ni d'ERC ni de CiU ni de PSC, ja he dit en un post anterior que també me semblaria malament que quan Carod no estigui al govern i estigui retirat faci el mateix tipus de declaracions

Quim Amorós ha dit...

jejejej doncs Gerard, preparat perque això darrer que has dit de Carod arribarà ben aviat, perquè ben aviat els d'ERC el jubilareu no?
també ho fareu amb el Puigcercós o aquest encara domina les bases del partit? i amb el Carretero que en fareu?
Ara preguntam tu pel mas i en Duran vinga!!!

Gerard Castells ha dit...

Ostres Quim,

doncs no sé què passarà el proper congrés d'ERC el 2008, no sóc futuròleg. Som assemblearis, així que tot dependrà de la gent que hi vagi, però sincerament, i no són pilotes fora, avui no tinc les coses masses clares

Quim Amorós ha dit...

va........ preguntam pel Mas i en Duran!!!

cesc ha dit...

Gerard, en qualsevol cas, el finançament que conte en l'estatut actual el va introduir CDC, i ERC el va votar en contra, el que significava tornar al del 1975. Em vols esplicar quina ha estat l'aportació d'ERC al bon finançament i evitar l'espoli fiscal?. Us diue independentistes i feu costat a partits espanyolites i inclús a governs de l'estat espanyol (La Generalitat és Estat).

alexrevecat ha dit...

Hola Gerard,

Bé només recordar-te que el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, es mostrava en contra de la proposta de l'expresident Pujol de "vaga fiscal".

I, d'altra banda, no només no ha secundat aquesta insinuació de Pujol, sinó que continua amb la mateixa línia que els expresidents que tu critiques.

Cesc ha dit...

Hola Gerard, m'agradaria saber la teva opinió en el meu últim post. Gràcies

jordi ha dit...

hola Gerard, ja he tornat a l'activitat blocaire. Per tal de generar una mica de debat a la xarxa, sobre la proposta del Pep Ballesteros d'impulsar uns pressupostos participatius, he penjat un post referent a aquest tema a:

www.jorditgn.blogspot.com

una abraçada i bon debat.

Moisès Rial Medina ha dit...

Gerard, t´he adherit a XARXA REPUBLICANA: http://xarxarepublicana.blogspot.com .

T´agrairia si també hi enllacessis al teu bloc.

Moisès Rial
http://llibertats.blogspot.com
www.llibertats.cat

Eduard ha dit...

Us convido a visitar el meu blog, que vaig estrenar ahir.

http://gransherois.blogspot.com/

Sigueu herois!

JB ha dit...

Ep, Gerard,

Ja sé que t'emprenyaràs, però he d'exercir "l'autoritas" (que no la "potestas").

Està bé que tinguis un blog tan xulo, però només el mirem els quatre aficionats a la política de Tarragona i res més.

Fes el favor d'enviar un dels teus escrits (ni que sigui dels que ja tens fets al teu blog) al nostre secretari de Comunicació, ja que l'apartat opinions de la nostra pàgina web sembla més un monòleg meu que una altra cosa (tu ja saps de què parlo).

A la nostra pàgina web és molt fàcil entrar-hi. Només s'ha d'entrar al general d'Esquerra, després a la territorial de Tarragona i ja està. Sembla mentida, xec, que no t'adonis de la quantitat de gent que podia haver llegit els teus escrits i no ho ha fet perquè els tenies només al teu blog. Espavilem una mica tots. Eficàcia, eficàcia, eficàcia.

Em dol una mica, la veritat, que em segons què sigueu tan poc murris. Sabeu, saps sobretot tu, que vam haver de remogar per tenir un accés directe des d'ERC a la nostra pàgina web (i ara que ho tenim ens apalanquem!).

Cuida't i bona Santa Tecla!

Eduard ha dit...

Bon debat en els comentaris...

Sigueu Herois!

http://gransherois.blogspot.com/

Josep (sl) ha dit...

Val però vosaltreu podrieu possicionar-vos en el tema com a partit del Govern.
De fet fins ara mai havia petat tot. Ni ens haviem trobat amb un president del govern què prometés tant i complís tan poc.
d'aquests 25 anys heu estat en els governs 8 i 8 donant suport explicit al partit de govern el que us fa coparticips.

Què el Pujol no hagués piulat abans tens raó que les responsabilitats de govern fan què es callin masses coses. Al Carod li passa el mateix quan parla del referendum al 2014. Perquè ja s'hi veu jubilat i el marró se'l menjarà un altre.

El tancament de caixes es què és fan artimanyes físcals perquè l'estat no recapti i no es tanquin el comptes fet necessàri per poder quantificar els impostos, però el tancament fa que la ni el Govern central ni la Generalitat no recaptin. perquè els comptes no se poden tancar per alguns si i altres no.

Hurtis ha dit...

Gerard,

Com que havia de respondre la teva proposta de "errors" que vas fer ja fa un temps... doncs no he pogut marxar a Iraq.

Quim Amorós ha dit...

El Comitè Executiu Local de CDC de Tarragona vol denunciar els lamentables fets ocorreguts el dissabte 6 d’octubre de 2007, a la porta d’accés al Fortí de la Reina, en el qual va tenir lloc un acte privat: el sopar del dia del militant. A l’exterior del restaurant s’hi van manifestar unes 200 persones, convocades per la Coordinadora d'Afectats per la revisió del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). Tots els assistents al sopar –entre els quals es comptaven moltes persones d’edat avançada i algunes impedides físicament- van ser insultats, escarnits, difamats i alguns, a més a més, van rebre empentes, travetes i puntades de peu, sense que cap responsable de la convocatòria -com els senyors Santiago Blanco, responsable de la convocatòria de la manifestació, Josep Albert Castellví, membre de la junta gestora del moviment en contra del POUM, o la dirigent veïnal Elena Regidor, un dels membres de la candidatura socialista a les eleccions municipals, fes cap cosa per tallar la violència. El comportament indigne dels manifestants només es pot definir com de persones incíviques i propi d’energúmens.
Sort que el seny de les persones que van anar al sopar va ser molt més gran que la rauxa enfollida dels manifestants i van fer que suportessin sense immutar-se les contínues provocacions. D’altra manera potser s’hauria produït una batalla campal.
I mentrestant, què feia com a espectadora impassible la Guàrdia Urbana de Tarragona? Quines ordres tenia? Què van fer per prevenir els aldarulls? Per què hi havien quatre membres de la Guàrdia Urbana que s’ho miraven des de l’altre costat del carrer, a distància? Hi han proves de, com a mínim, dues trucades a la Guàrdia Urbana, la primera a les 13,30 h del migdia en què es demanava la seva presència a l’aparcament del Fortí de la Reina per tal de prevenir possibles aldarulls. L’altra trucada va tenir lloc durant la concentració violenta davant del Fortí de la Reina per tal de sol·licitar la intervenció de la Guàrdia Urbana per tallar els fets que estaven tenint lloc i que feien perillar la integritat física d’algunes persones com ara la del senyor Nadal; la resposta del propi cos de seguretat va ser que ja estaven presents al lloc dels disturbis.
Per últim, a la sortida del sopar molts cotxes estaven ratllats, abonyegats, amb retrovisors trencats, tal com si hagués passat una host de bàrbars.
Ara més que mai Convergència Democràtica de Catalunya vol subratllar la necessitat de preservar la llibertat d’opinió i de manifestació, elements bàsics d’una democràcia, i la seva més absoluta creença en què la via del civisme i el respecte a tothom és l’única via per solucionar els problemes.
No ens queda més que esperar una resposta contundent de l’Ajuntament i que l’alcalde Ballesteros depuri les responsabilitats corresponents.

Joaquim Amorós Le-Roux
President del Comitè Executiu Local de CDC de Tarragona