dilluns, 6 d’agost de 2007

El canvi climatic no es un tema d'ideologia

A casa meva sempre diem que una noia no pot estar una mica embarassada: o s'està embarassada o no s'està embarassada, però no pots estar-ho una miqueta. Crec que el mateix passa amb el canvi climàtic provocat per l'home. Existeix o no existeix, no és una qüestió d'ideologia. Sóc de dretes i per tant el canvi climàtic no existeix; sóc d'esquerres i el canvi climàtic és inevitable. Això perdoneu-me, però ho trobo una tonteria. Estem parlant de ciència (no de socialisme científic) i la ciència, fins a dia d'avui, es basa en dades empíriques. El que no trobo lògic és que si ets d'una determinada ideologia busquis la informació que te la justifica. Me fa molta gràcia quan sento periodistes, polítics, tertulians parlant del canvi climàtic. Què coi sabran ells? Estic segur que darrera de determinades posicions dels científics hi ha interessos econòmics i ideològics. És un tema complex, però me dóna la sensació que a dia d'avui la ciència està bastant contaminada per la política. EL think tanks neoliberals es passen el dia esbombant notícies sobre la falsedat del canvi climàtic. Qui hi ha al darrera que hi estigui interessat. Els think tanks d'esquerres (els pocs que hi ha) parlen sobre la pujada de temperatura. És evident que si existeix un canvi climàtic t'hauràs de replantejar la base del teu creixement econòmic i de l'energia utilitzada...però això ja és un altre debat. Si us plau, deixem treballar als científics i deixem d'adaptar les conclusions científiques als nostres interessos polítics i econòmics.

3 comentaris:

Oriol ha dit...

Tens raó Gerard, jo personalment pel que he pogut llegir, tot i que com be apuntes hi ha molts punts de vista diferents, crec que el canvi climatic és una realitat.
Només cal veure les inundacions que estan arrassant zones on abans la pluja era totalment normal, o que sencillament l'estiu el comencem a tenir tot l'any, i en canvi fred i pluja, ben poc.

Jo a banda de deixar parlar als científics, els deixaria fer alguna cosa més, com que ens comencin a dir que és el que s'ha de fer per evitar el que crec que per culpa de quatre subnormals començant pel Bush, que se la patina el canvi climàtic, no evitarem.

Alejandro Caballero Madrid ha dit...

Hombre Gerad, yo si creo que la ideología afecta al ecologismo... verás a ver si me explico...

Como persona de izquierdas mi política ecologica, no tan solo sera la de imponer a los ciudadanos el reciclaje y el bajo consumo de agua (con subidas si te pasas de los máximos en el €/l)

También se debe hacer una política de sosteniblidad que afecte a las grandes multinacionales, que consumen más agua que una ciudad, y gastan más energia... etc...

Yo no me considero una persona con una gran concienciación ecológica... pero si creo que no aplican igual las pautas para intentar frenar el cambio climático, la gente de derechas y la de izquierdas... siempre habrá maneras diferentes de afrontarlo y soluciones diversas... unas más pensando en el ciudadano y otras más pensando el beneficio económico de las empresas... y todo aunque el fin sea el mismo preservar el medio ambiente.

Creo que la diferencia es el las formulas que utilizarán la derecha y la izquierda para solucionar el problema que el científico defina.

salud.

dani ha dit...

totalment d'acord