dijous, 19 de juliol de 2007

Debats a la radio

(no sé com es fa per posar accents als títols)

Deu fer cosa de 4 anys es van deixar de fer uns debats a la ràdio amb joves polítics (sona molt malament) de la ciutat. Des de l'any 2000 fins el 2004 aproximadament, primer, a Onda Rambla amb l'Òscar Ramírez, i després amb la Núria Cartanyà, a Tarragona Ràdio, ens ajuntàvem els representants de les joventuts dels partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Tarragona i parlàvem sobre la política en l'àmbit local, nacional i estatal. En aquelles tertúlies vam coincidir les següents persones:

ERC: Marina Massaguer, Eduard Martínez, Gerard Castells i Joan Blas

ICV: Marc del Jesús i el Mario (de qui no recordo el nom) i Juanma Fernández, més tard Jordi Solé i judit Algueró

PP: Jordi Roca, Alejandro Fernández

PSC: Carlos Castillo, Gustavo Cuadrado, Sandra Ramos, Javier Villamayor i més tard Alejandro Caballero

CiU: Jaume ( no recordo el cognom, de Reus), Jordi Arroyo, Fede Adan.

Com podeu veure molts són regidors ara o ocupen càrrecs importants dins els seus partits...majoritàriament som homes. Per a mi va ser una grata esperiència on vaig aprendre a curtir-me molt. Encara recordo els enfrontaments entre l'Alejandro i el Castillo, sempre traslladant a la política catalana els enfrontament que succeien a Espanya. Els enfrontaments Ciu-ERC per política nacional, on sembla que ara ens hem canviat els cromos.

No sé perquè es van suspendre, jo crec que perquè allò era un galliner i no s'entenia res, tots volíem parlar i ens trepitjàvem. Però crec que seria molt interessant recuperar-les, jo vaig aprendre molt i te curteixes: ens acostumem a estar amb gent del nostre partit on tothom pensa igual i que te posin davant d'un micròfon a qüestionar coses que has de respondre és un mal tràngol, més fàcil de passar si estàs a l'oposició que al govern, per la comoditat que caracteritza els joves...

13 comentaris:

Quim Amorós ha dit...

Gerard, et contesto al nou post teu , encara que vé de l’anterior
M’agrada el to dels teus articles, tranquil i seré. Espero jo també seguir utilitzant el mateix to.
Dels Joves que anàveu a les tertulies, 4 ara son regidors, es a dir Carlos Castillo, Jordi Roca, Fede Adan i Alejandro fernandez. Fins i tot un ha esta cap de llista pel seu partit.
Està clar que el futur de la política de Tarragona es vostre, Els que éreu ben joves a l’any 2000 ara ja sou suficients madurs per tenir les responsabilitats que la ciutadania us atorgui.

Alejandro Caballero Madrid ha dit...

Buenos recuerdos... el último debate fue tras las autonómicas... Marino (NNGG), Oriol (JNC), Jordi (JeV), Gerard (JERC) y yo mismo... creo que fue en Onda Cero.

Solo repite Gerad, que la verdad que es un placer debatir con el, pues da caña pero simpre muy respetuoso, y con su humor partícular...

Ahora que gobiernan nuestros partidos Gerad, hablar que hablar para recuperarlos...

Oriol ha dit...

hola gerard,

ja m'havien comentat que abans de debats d'aquests també en feien, i com be dius, mira on són ara.
jo per mi, com diu l'alejandro, són molts bons records els que conservo i podeu comptar amb mi per a qualsevol que en volgueufer

Capità Tarragona ha dit...

Penso qe podriem fer alguna cosa per reactivar aquestes tertúlies!!

no?

Seria molt interessant, i la més beneficiada: Tarragona

Salut!

Alejandro Caballero Madrid ha dit...

He parlat amb Xavier Tarrès i l'explicat el tema i sembla que no hi veu problema... espero que faci el que pugui... tampoc es pot obligar als periodistes a que facin les tertulies si no volen ells.

Capità Tarragona ha dit...

Clar que no Alejandro.

Evidentment els debats es faran si (per exemple, en Ricard Lahoz, director de Tarragona Ràdio) li sembla be incloure-ho dincs de la programació.

De totes formes, m'agradaria molt!

Capità Tarragona ha dit...

Ei Gerard!

Només dir-te que ja que vas mostrar el teu desig de venir a la PRIMERA TROBADA DE BLOCAIRES DE TARRAGONA el proper dia 25 d'Agost al Bar Tòfol, hauries d'enviar un correu electrònic a blocairestgn@gmail.com per tal de tenir-te registrat!

Gracies company!

Oscar Ramírez ha dit...

El de CIU de Reus és el Jaume Vendrell. Cal dir que eren debats que molestaven a alguns polítics. No diré si per enveja o perquè vosaltres, tan joves, opinaveu molt més i millor que ells, tan grans. El cas és que sovint rebiem trucades per evitar segons quins temes. Com tu ja saps, Gerard, mai m'he fet enrera per cap trucada i mai va haver-hi tocs d'atenció cap a vosaltres, els contertulis. El temps ha passat i ara tot s'ha perdut. S'han perdut també les tertulies que feia jo cada any amb alcaldes de pobles petits (en quan a habitants), municipis que es mereixen sortir en antena com els grans. Però ja se sap que cada cop hi ha més control i que les ràdios, com els diaris i les televisions, estan al servei del governent de torn. I és així i no m'ho podeu discutir encara que no us agradi. Els periodistes som persones al servei dels polítics. Tots menys els que ja hem triat seguir altres camins. Jo tinc un molt bon record dels meus 20 anys d'ofici a les ràdios, la televisió i com a corresponsal de diaris i, sobretot, d'aquelles tertulies tan bones que feieu a Onda Rambla. Una forta abraçada.

Marc ha dit...

Molt bones!!

Jo també em sumo a la iniciativa per recuperar aquestes tertúlies.

És més, a l’ultima reunió del Comitè Local de la JNC de Tarragona, va quedar ben pales l’interès per recuperar aquestes activitats que de ben segur contribueixen a la bona salut de la política tarragonina.

A veure si això tira endavant!

Compteu amb el suport de la JNC!

Salut!!

Marino José Pérez Creus ha dit...

Hola Gerard, per fi tens un blog polític -ara ja en tenim tots!-. Ara que ja s'organitzen quedades blocaires i tota la pesca, qué menys que tenir un altre cop debats a la ràdio. Ja ho vam parlar amb la periodista d'Onda Cero i ens va dir que ho intentarien, bueno, a veure si podem portar prensa a aquesta quedada blocaire i fer un comunicat conjunt demanant més presència dels joves als mitjans. Per cert Gerard, aprofito per invitar-te al meu blog:

http://perezcreus.blogspot.com

Salutacions!

Jordi ha dit...

Gerard, passa pel meu bloc que tens deures... ^^

de la Torre ha dit...

Hola Gerard, veo que no andas mucho por aqui.

Te paso la pelota a cerca de los "memes" de moda.

Mira en mi blog, en el post de hoy 30/07/07 y lo entenderás.

Saludos.

Gerard Castells ha dit...

Ep companys,

acabo de tornar d'unes minivacances a l'estranger, ja me poso al dia!!!