dilluns, 16 de juliol de 2007

Al Parlament!

Aquesta setmana del 9 al 13 de juliol he estat amb la Universitat Rovira i Virgili al Parlament de Catalunya fent una simulació parlamentària amb altres alumnes d'Universitats catalanes. Anécdota a part, era el coordinador del partit Blau (alter ego del PP) en la simulació i que ja m' hagués quedat pul.lulant pel Parlament...El més interessant van ser les compareixences de membres i diputats dels grups parlamentaris catalans durant la setmana. Aquí us faig una llista dels qui van venir i algunes pinzellades sobre el que van dir:

1. Albert Rivera (Ciudadanos): El portaveu del grup de Ciutadans va ser el primer en venir a parlar-nos. S'ha de reconéixer que té molta facilitat de paraula i articula uns discursos molt ben organitzats. Quan parla la seva ideologia no es traspua i t'ho ven tot com si ells fossin el partit del sentit comú. Ara bé, com diuen els castissos, no es pot estar "en misa y repicando". M'explico: fa un discurs molt centrista i "republicà i liberal clàssic" però que la gent nota que no diu tot el que hi ha ni hi ha tot el que diu. Després el vaig agafar per banda i li vaig preguntar algunes coses sobre el bilingüisme al País Valencià i sobre proposar la fórmula un vot una persona que proposa per Catalunya si també la defensarien al País Basc ,i se'n va anar per les branques. Una cosa: són el partit que més critica que es parli de les nacions i llengües i és qui més en parla.

2. Lluís Postigo (ICV): La seva compareixença va tenir una part molt bona, va ser el que menys adoctrinament ideològic ens va fer i la seva explicació va durar 5 minuts. Després vam estar una hora preguntant-li, molt millor comparat amb la intervenció de 50 minuts del Rivera i els 10 minuts de preguntes. Per la resta, el vam bombardejar amb preguntes sobre els mossos i se'n va sortir com va poder, es veia que era un tema que no li agradava.

3. Rafael López (Partit Popular): Va fer una intervenció de 35 minuts explicant-nos la seva visió liberal de món, l'exposició va ser molt correcte i perfectament estructurada, té molta facilitat de paraula. Va tenir un però. Jo li vaig fer notar que durant la seva intervenció havia pronunicat 3 vegades la paraula no intervencionisme econòmic i unes 12 liberalisme i, com això es compaginava amb el model centralitzador i poc competitiu de la gestió dels aeroports a Espanya. Encara espero ara la resposta. Va fer servir la fórmula: Preguntem el que vulguis que jo et contestaré el que me doni la gana. Va demostrar poca cintura política en la resposta sobre matrimonis homosexuals, se'l va veure apurat. Va afirmar que està a favor que un homosexual adopti si està solter però no quan viu en parella....i la seguretat jurídica?

4. Pere Aragonès (Esquerra Republicana): Tot i ser el més jove de tots els tertulians, només té 24 anys, va tenir una intervenció força lluida i va demostrar molta facilitat de paraula, com que és del meu partit, no m'allargaré perquè la gent no hi vegi coses que no hi ha.

5. David Pérez (PSC): va ser el més fluix de tots els ponents dels partits, suposo que tenia un dia espés o no volia fer la intervenció, però va estar motl distant i va fer algunes afirmacions sobre preguntes que li van realitzar els alumnes una mica fora de lloc. Com que me van dir que l'any passat va estar molt bé, no farem sang i li donarem una oportunitat, tothom té dret a tenir un dia dolent.

6. Felip Puig (Ci........U?): he posat la U abans dels punts suspensius perquè de la intervenció del Puig és el que es podia entreveure. Va ser de llarg la millor intervenció, tan per l'exposició, molt canyera, com per les preguntes dels alumnes i per les respostes, va durar 2,15 hores, un pèl massa llarga, però va ser divertida, directa i sucosa (molts confidencials pagarien bé la informació que ens va donar). És un orador excel.lent que millora en les distàncies curtes. Jo li vaig demanar que me digués tres coses que CiU havia fet malament i que la resposta no fos la típica de defectes que es converteixen en virtut de l'estil "un defecte: sóc massa confiat...." i me va contestar. Tota la resta és secret de sumari.

En conclusió una cosa: Els alumnes, a causa de l'efecte mediàtic, els vam fer les preguntes típiques dels titulars de diari, hagués, potser, valgut la pena fer preguntes més comprometedores i de calat social....

5 comentaris:

Capità Tarragona ha dit...

Hola!

Que interessant el que expliques!

M'haguès agradat assistir-hi.

Així que un d'E (abans ERC) del partit blau... jeje

En aquest, al ser el meu primer comentari no vull criticar res, només conar-te la benvinguda o la rebenvinguda a la blocosfera Tarragonina!

tu t'apuntaras a la trobada de blocaires?

Salutacions!

Capità Tarragona ha dit...

ah si, per cert, et linko al meu bloc, que així podrá anar seguint tot el que comentes i dius per aqui!

Ens esperan bons debats company!

Salut!

Waipu Joan ha dit...

interessant explicació. T'has fet amic del capità tarragona pel que dius del puig, hehehe!
Ara que tampoc deixes malament al teu eh?

Gerard Castells ha dit...

Tot i que conec l'alter ego del capità planeta, nom que no faré públic perquè pugui continuar defensant Tarragona dels perills del progresisme, no és que m'hagin abduït, només dic que la xerrada va ser la més interessant i sucosa, però tampoc no és que el rec sanguini se'm disparés.

Sobre l'Aragonès ja vaig dir que me va agradar, però és d'ERC, o E (abans ERC), com diuen els de la jota. El Puig va estar bé perquè el tio ja ens va dir que venia a provocar-nos i ho va aconseguir, el més interessant van ser les seves opinions sobre la Federació Ci.....U

Tondo Rotondo ha dit...

Una cosa si que va fer malament en Puig: Defensar el Plan Hidrológico Nacional.

Conec una persona que va trobar-se la cartera del Puig. Quan li va fer arribar aquest li va regalar un llibre. Sense cap bitllet de 50 eurus com a agraïment...